Wist je dat er binnenkort een droommachine bestaat die voorwerpen kan laten praten?
In dit interdisciplinair studententeam bracht een student van de Howest bachelor Multimedia & Creatieve Technologie de wereld van de Artificiële Intelligentie binnen. Hierbij kozen de leerlingen enkele favoriete voorwerpen die ze om beurt in de machine plaatsen. Vervolgens detecteert de camera dit voorwerp en verneem je meerdere, unieke (levens)verhalen van bv. Bram de Beer via tekst – en spraaktechnologie.
AI brengt heel wat extra uitdagingen – en werkuren 🙂 met zich mee maar de kracht van AI is dat het tot innovatieve droommachines kan leiden die je zotste dromen kunnen overtreffen.
De Talkie Talk is in ontwikkeling in de ateliers van het Guldensporencollege in Kortrijk. 33 uitvinders van de Klim-Op Zwevegem brachten onlangs een bezoek en zagen hoe jongeren en leerkrachten met hun talenten en de ondersteuning van heel wat slimme technologische machines hun droommachine tot leven brengen.
Stap 1: IDEE (lager onderwijs)
We willen een machine die ervoor zorgt dat we met voorwerpen kunnen praten.
Stap 2: ONTWERP (hoger onderwijs)
Een praatmachine die voorwerpen tot leven brengt.
Stap 3: WERKEND PROTOTYPE (technisch secundair onderwijs)
De leerlingen kiezen enkele favoriete voorwerpen die ze om beurt in de machine plaatsen. Vervolgens detecteert de camera dit voorwerp en verneem je meerdere, unieke (levens)verhalen van bv. Bram de Beer via tekst – en spraaktechnologie.
Maak kennis met het concept van de Talkie Talk via deze one minute presentatievideo van de studenten en het maakproces eronder:
Uitvinders: Buitengewoon basisonderwijs Klim-Op in Zwevegem – Bovenbouw
Ontwerpers: Arend Vandenberghe, 3de jaars Howest bachelor Industrieel productontwerpen, Lisa Buyse en Brecht Delrue – 3de jaar Howest bachelor Ergotherapie, Bert Deneef en Ellen Dequeker, 3de jaar Howest bachelor Multimedia en Creatieve Technologie, Chiara Peire en Victor Cuypens, 3de jaar Howest bachelor Communicatie Management
Makers: Guldensporencollege campus Engineering in Kortrijk
Ontdek het maakproces tot op vandaag:
Talkietalk