Machine van de maand: de anti-verveelmachine

Probleem: Ik verveel mij soms.
Oplossing: Een machine die mij tips bezorgt zodat ik mij niet meer zal vervelen.
Concept: Sully is een lief zacht monstertje. Als je op zijn hand drukt, geeft hij je tips om je niet te vervelen.
De uitvinders vormen zelf de inspiratiebron van deze machine. Zij hebben oneindig veel anti-verveeltips bedacht en ingesproken tijdens een workshop met de ontwerpstudent. Hij slaagde erin om Sully zo te programmeren dat hij alle tips in mensentaal en verstaanbaar kan uitspreken. Geen eenvoudige opdracht voor een wezentje dat gewoonlijk monstertaal spreekt.

De makers van Instituut Anneesens Funck in Brussel zijn nog een stap verder gegaan bij de uitwerking zodat het monstertje nu ook kan dansen. Binnenkort komen de uitvinders het maakproces opvolgen. De leerlingen stomen een workshop voor hen klaar. Leg nu nog één keer uit hoe je dat precies doet: vervelen?

De uitvinders: Freinetschool De Klimpaal uit SINT-JANS-MOLENBEEK- 4de leerjaar
De ontwerper: Remco Vanhooren – Student Howest Bachelor Industrieel Productontwerpen –jaar 2
De machinebouwers: Instituut Anneessens Funck uit BRUSSEL – 6de jaar Elektrische Installaties (TSO)