Machine van de maand: De teleportatiemachine

Probleem: De wens om mensen of objecten te teleporteren is er één van vele kleine en grote kinderen. De meest bekende teleportatiemachine is waarschijnlijk de ‘transporter’ uit Star Trek. Ook google X werkte even rond de technologie van het transporteren van objecten. Toen één van de onderzoekers ontdekte dat het theoretisch concept inbreuk pleegt op een aantal fysische wetten werden de teleporteerplannen naar de kast verwezen.
Een jonge uitvinder legt de uitdaging nu in handen van MyMachine. Zijn wens is dat hij mensen die teveel zagen en klagen zomaar kan laten verdwijnen.
Oplossing: Een machine die ervoor zorgt dat mensen of objecten verdwijnen van de ene locatie naar de andere.
Concept: De hogeschoolstudente ontwikkelde een concept waarbij ze de kaart van de magie trok en een slim stuk elektronica programmeerde. Zo slaagde ze erin om een Lego mannetje te teleporteren van de ene machine naar de andere.  De makers van Atlas Atheneum Gistel werken momenteel de elektronica verder uit zodat het werkend prototype straks de geschiedenis kan ingaan.

De uitvinders:Leefschool De Vlieger uit OOSTENDE- 3de graad
De ontwerper: Anja Smits – Student Howest Bachelor Industrieel Productontwerpen –jaar 2
De machinebouwers: Atlasatheneum uit GISTEL – 3de jaar Elektriciteit (TSO)