Eerste assets

Louis en ik hebben de voorbije weken de artstyle voor deze game uitgewerkt. We willen de tekeningen van de kinderen er zo veel/goed mogelijk in verwerken, dus voor de vorm en kleur baseren we ons waar mogelijk volledig op de tekeningen. Om te zorgen dat het eindresultaat samen past hebben we besloten om voor de shading telkens vlakke kleuren te gebruiken in combinatie met één lichtere en één donkerdere toon. Ook gebruiken we voor de monsters in het algemeen levendige kleuren terwijl we voor de omgeving minder gesatureerde kleuren gebruiken. Dit zorgt voor een mooi contrast tussen de personages en de omgeving.

Om deze artstyle te testen en om te zien of alles samen past heb ik al een paar monsters en omgevingsassets gemaakt en samengezet om te testen of alles werkt.

untitled-2