De droomworkshop!

Het moment van de waarheid!

We breken het ijs aan de hand van een leuk toneeltje. Het droomteam ligt te slapen in de klas. Wanneer de kindjes in de klas komen wordt Thimon wakker. Hij vertelt aan de kinderen dat hij dromenmaker is! Maar spijtig genoeg heeft Thimon een groot probleem, want hij kan namelijk niet meer dromen! Thimon vraagt aan de kindjes om het droomteam wakker te roepen in de hoop dat zij hebben kunnen dromen. Wanneer ze allemaal wakker zijn, hebben ze net het zelfde probleem als Thimon. Zij kunnen ook niet meer dromen! Wij hebben jullie hulp nodig!

De ochtendgymnastiek!
Hopelijk beginnen de dromen zo te komen! Alles wordt eens goed losgeschud. Iedereen is nu goed wakker om veel ideeën te sprokkelen.

Vragen ronde

We vroegen aan de kinderen om hulp! Er werd gevraagd waarvan de kinderen bang zijn, wat ze leuk vinden, wat ze graag willen dat bestaat en meer!

dsc_0140DSC_0142.JPGDSC_0137.JPG

Verdeling van de groepen
Voordat ze met hun fantastische dromen afkomen worden ze eerst in kleinere groepen verdeeld a.d.h.v. een spelletje!

DSC_0134.JPGTekensessie!
Nu ze mooi in hun groepje aan tafel zitten, mogen ze hun gekste ideeën tekenen en vertellen aan ons! Zo goed als iedereen was zeer enthousiast om te tekenen

DSC_0163.JPGDSC_0173.JPGDSC_0241.JPGDSC_0194.JPGDSC_0208.JPG

Selectie tekeningen!
Voor dat we gaan beginnen knutselen, mogen de kinderen stemmen zodat enkel de leukste en gekste ideeën gekozen werden! Ieder kindje krijgt een aantal stikkers die ze op hun favoriete tekening mogen plakken. Uit de top vijf ideeën werd er dan eentje uit gekozen die het leukste en meest realistische is voor ons! Hier zijn de top vijf tekeningen van de kinderen.

Groepsfoto!

dsc_0276

Knutselen

In de namiddag bleek dat de verjaardagsmachine gekozen werd! De kinderen mochten met volle enthousiasme tekenen en knutselen.

Zo zat de workshop er al snel op! We hebben ons allemaal geamuseerd. Als afsluiter is hier de aftermovie van de workshop!