Basisschool De Vlieger: Namiddag

anjanm_21

12:10

De namiddag ploeg is aangekomen. De andere groepsleden geven nu de verantwoordelijkheid door. Ook een duo dat komt filmen voor de WTV komt aan. We zetten alles klaar voor het volgende onderdeel. Namelijk de machine laten herontwerpen.

13:30

De kinderen komen de klas binnen en zien hoe Bram aan het bellen is. Bram doet alsof hij niet weet waar hij moet zijn en vraagt de kinderen of hij wel in het juiste lokaal aanwezig is. Kort hierna komen Gillian, Arne en Brent binnen. Anja geeft uitleg over wat er gaat gebeuren en de groepen van de voormiddag worden opnieuw gemaakt.

nm.jpgDe uitleg over de volgende opdracht wordt gegeven

Nu zijn de groepsleiders Bram voor groep rood, Tuur voor groep oranje, Anja voor groep blauw, Gillian voor groep geel en Brent voor groep groen.

13:50

De kinderen zijn goed in groepen verdeeld geraakt en in hun eigen groep bespreken we nog eens wat nu precies de bedoeling is. De filmploeg loopt wat in onze weg en leidt de kinderen af. In het begin zijn de kinderen verlegen, maar snel daarna worden ze nog meer energetisch en maakt het ons werk moeilijker.

De papieren worden verdeeld en de kinderen beginnen opnieuw met tekenen. Ze zijn spijtig genoeg al te veel beïnvloed door het oorspronkelijk ontwerp. De meesten tekenen wearables zoals horloges, ringen, brillen en maar enkele denken out of the box. Na een tijdje hun te laten beslissen welke tekening per tafel verder gaat, krijgen we dus de uiteindelijke 5 gewonnen tekeningen.

14:20

Tijdens de speeltijd vertrekt de filmploeg. We leggen al het knutselgerief klaar. Anja vertrekt naar het Atlas Atheneum in Gistel samen met Aagje.

14:40

De kinderen komen terug in de klas en worden begeleid door de namiddagploeg bij het knutselen. Uiteindelijk komen er 13 knutselwerkjes uit. Als laatste werd de 2de briefing (door Jurgen) gegeven. En heeft de namiddagploeg foto’s van alle werken getrokken.

Auteur: Smits A.