De uitwerking van een nieuw idee

Namiddag 17 oktober 2016. Na een voormiddag ondergedompeld te zijn in zoveel fantasie, was de uitvinders hun fantasieniveau weer opgeladen en plots zaten ze boordevol knotsgekke ideeën, die absoluut nu onmiddellijk stante pede moesten uitgetekend en getest worden. Ze keerden vol goede moed terug naar Kortrijk en lieten de klas achter in de handen van de werkmannen. De uitvinders hadden vol lof gesproken over deze nieuwe fantasievolle aanwinst, maar de werkmannen waren hier toch wat kritisch over. Zoals kapitein Stijn het omschreven had, dat klonk gewoon te mooi voor woorden. En daarbij deze klas was dan misschien wel geschikt voor uitvindersnormen, maar werkmannen hadden toch zo hun eigen voorwaarden. Met een klein hartje keken we uit naar de komst van de kinderen. Ze hadden hun jas nog niet uit of we begonnen hen al op te meten, de lengte van de arm, de omtrek van het hoofd en niet te vergeten de afstand van voet tot kruin. Het was ongelooflijk! Alles klopte gewoon, elke afstand, verhouding, omtrek. Deze leerlingen waren inderdaad ideaal om mee te werken.

Na dit te hebben vastgesteld, besloten we geen tijd meer te verliezen. Die machine moest ontworpen worden en wel snel!
Eerst moest er nog antwoord gegeven worden op de vraag die iedereen bezig hield: “Welk ontwerp was er gekozen?”

Het antwoord op die vraag hing boven onze hoofden in een grote ballon. Het enige wat we moesten doen was een onschuldige hand kiezen die de ballon kon doorprikken. En zo dwarrelde, in een wolk van confetti, het ontwerp naar beneden: ‘De oneindige wc-rol’.

In een klassikale brainstorm dachten we na over de vele verschillende opties van een wc-rol. Eerst en vooral: hoe krijg je een oneindige wc-rol? Wat hebben we daar voor nodig? Maar ook de inkleding van de wc kwam uitvoerig ter sprake. Boordevol ideeën begon iedereen te tekenen aan zijn of haar eigen uitvoering van een oneindige wc-rol.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Met tekenen alleen zouden we er niet komen en dus werden de scharen en lijmstiften bovengehaald om de ontwerpen om te zetten naar echte prototypes. De middag vloog voorbij en plots stonden daar een tiental oneindige wc-rollen.

Lees snel verder op onze volgende blogposts!