Bezoek ‘De Klimpaal’

Op 17 oktober zijn we naar de school ‘De Klimpaal’ geweest voor het project MyMachine. Dit is een concept waarbij kinderen een droommachine ontwerpen, daarna wordt deze machine gerealiseerd. We moesten dus een droommachine bekomen die gemaakt was door de leerlingen van de 2e graad. 

Voormiddag:
In de voormiddag hebben we de leerlingen vooral laten tekenen. Elke leerling mocht een eigen machine ontwerpen. Dit deden we in groepjes volgens kleuren. In het begin kreeg elke leerling een gekleurd strikje bij het binnenkomen van de klas. Vervolgens gingen ze per kleur in groepjes zitten en begonnen ze te tekenen.
Daarna mochten ze zelf hun eigen tekening presenteren voor de klas, en vervolgens werd er gestemd . De beste 5 droommachines werden overgehouden waarna er 1 machine verkozen werd. Dit was de antiverveelmachine.

Sfeerbeelden:

Namiddag:
In de namiddag mocht elke leerling zijn eigen versie maken van de antiverveelmachine. Eerst tekenden ze de versie, en daarna mochten ze hun eigen machine knutselen.

Sfeerbeelden: