Machine van de maand: de Blue Man

Vliegen, boeven te slim af zijn en mensenlevens redden. Wie droomde er als kind niet van om ooit een superheld te worden?

Ook uitvinder Pieterjan wilde – als hevige fan van Iron Man – wel eens weten hoe dat superheldendom in elkaar zit. Groot, sterk zijn en kunnen vliegen, dat waren zijn eisen. De studenten ontwerpten een exoskelet met tal van technische snufjes. Voor hen was het zelf een beetje een jongensdroom die werkelijkheid werd. Ook de kleine uitvinders waren overtuigd van hun concept. Alleen kan de arm nog wat sterker en mag er ook nog een speciale laser bij. Daar zullen de leerlingen van PTI Zottegem nu voor zorgen! 

De uitvinders:
Stedelijke Basisschool Zottegem – 6de leerjaar

De ontwerpers:
Howest Bachelor Industrieel Productontwerpen
Studenten jaar 2: Kevin de Koning, Kenny Vanbrabant, Maarten De Jonge en Martijn Laflere

De machinebouwers:
PTI Zottegem