Testfase en uitwerking concept

Om te weten te komen wat haalbaar was met een overheadprojector zijn we een gaan lenen bij onze school. We hebben er mee uitgetest hoe goed kleur geprojecteerd wordt, hoe gemakkelijk het is om snel een achtergrond te tekenen met whiteboardstiften op een doorzichtig blad en indien er meerdere lagen boven elkaar gelegd kunnen worden (eventueel een 3D effect verkrijgen).

Ook hebben we een korte brainstorm gedaan rond welke scenes we zouden gaan kiezen. We hebben er voor gekozen om met simpele voorgeprinte achtergronden (geen whiteboard-stiften) te werken zodat de kinderen zelf kunnen bepalen welke  personages en andere omgevingselementen ze in de achtergrond plaatsen. Zo kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten en hun eigen ‘programma’ in elkaar steken.

TV-machine interacties scenes