Machine van de maand: de ZOMBIE machine

De ZOMBIE machine werd door de kinderen in België (klas PE05 van lagere school De Sprong in Kortrijk) en Slovenië (klas 3 van lagere school Frana Erjavca in Nova Gorica) bedacht om effectief gerealiseerd te worden.

3 enthousiaste Howest ontwerpstudenten werkten samen met Sloveense studenten tijdens een projectweek in Slovenië het concept verder uit dat door het technisch middelbaar onderwijs uit beide landen (o.a. PTI Kortrijk) zal worden gerealiseerd in de eerste helft van 2016. De ZOMBIE machine belooft één van de meest ingenieuze droommachines te worden met zijn sterk concept, slimme technologie en unieke samenwerkingsverband!

Zombiemachine-minProbleem: Ik lig vaak te woelen in mijn bed en geraak niet in slaap omdat ik bang ben dat er monsters en slechteriken verstopt zitten in mijn kamer.

Oplossing: Een zombie machine die mij kan beschermen door alle monsters en slechteriken te vangen maar die mij ook gezelschap houdt en rust brengt zodat ik heerlijk kan slapen en dromen.

 

Concept:  De Holozombie is een zombie die je begeleidt in de fasen voor het slapen gaan.

snijmat31-81db279e2b39656b7debab38a6caf9a27a89ce59

  • De zombie wordt vastgehaakt aan het hangsysteem aan het plafond bij het slapen gaan.
  • Eerst gaat de zombie naar de grond, zodat hij onder het bed kan scannen en controleren of er monsters of slechteriken zijn.
  • Vervolgens komt de zombie op ooghoogte, waarbij je in de mond kan kijken welke monsters er gevangen zijn (kleine verrassing: de monsters/spookjes/boeven zijn helemaal niet eng, maar schattig en grappig).
  • Daarna kan je ook kiezen voor een muziekje of slaapverhaal om tot rust te komen (na alle spanning tijdens het spoken vangen natuurlijk).
  • Bij de laatste stap gaat de zombie omhoog, waarbij hij verandert in een nachtlamp die een rustgevende warme gloed schijnt.
  • Wanneer je ‘s nachts wakker wordt en bang bent, kan de zombie terug naar beneden komen om deze stappen of een deel ervan terug te doorlopen.

Naast het scannen en vangen van monsters en spookjes kan je deze fantastische zombie ook gebruiken samen met vrienden die komen spelen/slapen. Kennen jullie muzikaal pak en Pictionary? Het spel gaat als volgt:

  • Ga met z’n allen in een kringetje zitten en schakel de zombie aan, de zombie begint te zingen en geluidjes te maken
  • Geef de zombie door naar je vriendje of vriendinnetje aan je linkerkant
  • Wanneer de zombie stopt met zingen, kijk je in de mond van de zombie en moet je uitbeelden wat je in de mond hebt gezien. Als je een konijntje hebt gezien kan je dus konijnenoren en -tandjes nabootsen.
  • Het spelletje begint nu opnieuw, en we beginnen bij diegene die het juist had geraden.