Verslag 17/11/2015 Bespreking schetsen + Brainstorm concepten

My Machine
Info 17/11/2015
We hebben gekozen voor de compliementjesmachine. De bedoeling is dat je iets uitvoert en dat je daarvoor een compliment krijgt. Tegen vandaag moesten we een aantal concepten hebben dat we konden presenteren in de les. Ons idee was te werken met spelletjes of dingen die kinderen moeten uitvoeren om een compliment te kunnen krijgen.
Papier worm machine
Je moet een papiertje in de mond van de worm steken en je moet dan manueel aan een rad draaien waardoor het papiertje in een mand valt en dat je daarvoor een snoepje en compliment in de plaats krijgt.
Spelletjes machine
Hierbij moeten ze een leuk spelletje spelen dat voor meisjes en voor jongens is. Als ze dit uitvoeren krijgen ze daarvoor een compliment. De complimenten dat ze hiervoor krijgen zijn heel uitgebreid het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze altijd hetzelfde compliment gaan krijgen.
Bespreking Technische School
De mensen van de technisch school zijn dan langs geweest. We hebben onze concepten voorgesteld en besproken. We hebben dan samen gezocht naar andere en betere oplossingen. We hebben een compleet ander concept bedacht. We willen uiteindelijk werken met een trein (wagon) waar de kinderen door gaan. Ze moeten op een stoel gaan zitten en het eerste wat ze moeten doen is hun gordel aan doen: hiervoor krijgen ze een compliment. Dit kan bijvoorbeeld een high five zijn of een duim. Dan moeten ze heel de trein door gaan. Het moet wel op eigen kracht zijn, dat de kinderen zeker iets moeten doen voor ze een compliment kunnen krijgen. De bedoeling is dat het max 45 sec duurt voordat de rit gedaan is. Als ze door de wagon gaan is het de bedoeling dat ze van alles moeten doen om verder te geraken. Op het einde van de rit moeten ze een foto maken van hunzelf en daarna krijgen ze de foto mee. Dit is voor kinderen een persoonlijk ding dat ze meekrijgen. Bv. een prijs dat ze behaald hebben. We gaan de machine 5 meter lang maken dat het lang genoeg duurt want het mag voor kinderen niet te saai zijn.
Ideeën voor uit te werken

We willen een trein maken dat 5 meter lang is. We willen langs de rechterkant van de trein raampjes maken waar de kinderen kunnen doorkijken, dat ze kunnen zien wat er allemaal binnenin gebeurt. Langs de linkerkant gaan we foto’s erop plakken van mensen in de trein. We gaan werken met een dubbele wand waar we alle elektronica en elementen gaan in steken die we gaan gebruiken.