Op bezoek bij GVB Jan Rosier

Bij het binnenkomen zien de leerlingen van GVB Jan Rosier 3 professoren discussiëren over ingewikkelde formules. Ze raken er helemaal niet aan uit. De profs hebben zo snel mogelijk hulp nodig. Ze zijn dan ook ondersteboven als ze eindelijk de leerlingen van het tweede leerjaar zien binnenkomen. De leerlingen krijgen dan ook direct ‘factor X’, het creativiteitsdrankje, zodat ze zo snel mogelijk aan de slag kunnen.

Er worden eerst een paar spelletjes gedaan zodat de creativiteit kan beginnen te vloeien. Bij ‘sketchwars’ moeten 2 leerlingen op de meest creatieve manier hun doel bereiken, bijvoorbeeld 2 muizen die vechten om een stukje kaas. Of hoe raak je op de maan? Hoe steek je de rivier over? Hoe stop je de bandiet die de kluis met goud wil stelen?

Daarna mochten ze aan de slag met al hun ideeën om de machine van hun dromen te maken. Het verdere proces kan je in het filmpje bekijken: Filmpje My Machine

De resultaten van de dag:

zombiemachineWout minionmachineWitse voetbalmachineWitse antiplaagmachineThimoTanya machinesSophie dierenmachinesem tv-machineSem TV-machine 2Noa lachmachineninjamachineMathis dromenmachineMarouane hulprobotMaithé dromenmachineLouis legomachineLiese ijsmachineLaurens snoepmachinelachmachine 2Keana monsterhuisJulie bigswingJulie bigswing 2Inoira lachmachineijsmachineDries springmachinedierenverkleinmachinedierenmachineAmany verwisselkopmachineAmany fijnmaakmachine