MyMachine Vlaanderen tentoonstelling 2015: van ruzie-oplosser tot dierenvertaalmachine

Van ruzie-oplosser tot dierenvertaalmachine … je ziet en beleeft het allemaal tijdens de tiendaagse tentoonstelling eind juni in de Budafabriek in Kortrijk.

Deze tentoonstelling vormt het sluitstuk van de MyMachine Vlaanderen-cyclus van het schooljaar 2014-2015. Meer dan 600 leerlingen en studenten uit 21 verschillende scholen in heel Vlaanderen koppelden opnieuw dromen aan creatieve vormgeving en uitwerking.

Resultaat: 24 briljante droommachines en 1 3D-computergame, bedacht door kinderen uit het lager onderwijs, ontworpen door studenten uit het hoger onderwijs en gebouwd door leerlingen uit het technisch secundair onderwijs.

De ruzie-oplosser, de huiswerkmachine, de chillzetel, de ziektenopzuiger en de vliegmachine zijn slechts enkele van de machines die je kan bewonderen én ervaren. Voor de speurneuzen is er een interactieve zoektocht doorheen de tentoonstelling! Op 18 juni is er een feestelijke opening voor de deelnemende scholen en partners. Daarna is de tentoonstelling gratis toegankelijk voor het brede publiek.

 

PRAKTISCH

18 juni t.e.m. 28 juni 2015 – 10u30 – 18u – Toegang gratis – Budafabriek, Dam 2 in Kortrijk

 

expo15 MYM_poster2