Iedereen terug vriend met de ruzie-oplosser

Elke maand zetten we een droommachine in de kijker. Deze maand…. de ruzie-oplosser!

In oktober kreeg het zesde leerjaar van Het Molentje uit Lier uitzonderlijk bezoek van de ontwerpstudenten die hen begeleidden in het bedenken van hun droommachine. Valesca droomde van een machine die alle ruzies op de speelplaats als sneeuw voor de zon zou doen verdwijnen, in welgeteld drie seconden. Ze tekende haar uitvinding in detail uit en overtuigde de klas van haar idee.

Ontwerpers Arno, Wannes, Bas en Bart gingen met de tekening van Valesca terug naar Kortrijk om het geniale idee uit te werken. Het concept kreeg al snel vorm en werkt als volgt: De twee ruziemakers nemen plaats voor de machine en draaien gelijktijdig aan de hendel. Na een tijdje gaat er 1 lampje branden, daarna 2 en als ze hetzelfde draairitme hebben gevonden gaat het laatste lampje branden omdat ze – letterlijk – opnieuw op dezelfde golflengte zitten. Ten slotte geven ze elkaar de hand en gaat uiteindelijk het ‘ruzie opgelost’ symbool oplichten, hoera!

Sinds februari zijn de 6de jaars Elektriciteit – Elektronica van het KTA Lier druk in de weer met de bouw van de ruzieoplosser op ware grootte. Dat was niet altijd zo evident, wist leerkracht Guy ons te vertellen. Zo moest hij al eens een uitstapje naar de fietsenmaker maken om alle nodige materialen bij elkaar te verzamelen.

Wat fietsenmakers en ruzieoplossers met elkaar te maken hebben weten wij ook nog niet precies, maar we zullen er binnenkort alles over ontdekken tijdens de MyMachine tentoonstelling van 18 – 28 juni 2015 in de Budafabriek in Kortrijk!