Achter de schermen van de huiswerkmachine

Deze week gingen de kinderen van het 2de leerjaar van Basisschool Heilige Familie uit Tielt op bezoek bij het VTI Tielt, om de bouw van hun droommachine te bekijken. MyMachine ging mee op bezoek wegens té nieuwsgierig…

De droommachine van de klas is de huiswerkmachine van Lore: deze machine biedt dé oplossing voor die grote bergen huiswerk: ein-de-lijk tijd voor andere leuke dingen!

De kinderen werden echt in de watten gelegd en kregen een heuse VIP rondleiding in het VTI. Eerst gingen we een kijkje nemen bij de huiswerkmachine zelf. Wat een verrassing! De leerlingen van het VTI Tielt hebben licht en kleur toegevoegd aan de huiswerkmachine. Ze zouden er ook nog graag muziek aan toevoegen: telkens wanneer er een nieuw blaadje huiswerk in het bakje valt, zal je dan een muziekje horen. Nog leuker: de kinderen mogen thuis of op school zelf muziekjes zoeken en doorgeven aan het VTI. Dan zullen zij deze deuntjes toevoegen aan de huiswerkmachine. Zo wordt de huiswerkmachine écht een creatie van de drie onderwijsniveau samen: de ideeën van het lager onderwijs, het ontwerp van het hoger onderwijs en de technische uitwerking door het middelbaar onderwijs. MyMachine in een notendop!

Na de rondleiding praten we nog even na met technisch adviseur Frank Vandevelde. Hij is enthousiast over MyMachine: “We mogen eindelijk eens fantaseren. MyMachine opent mogelijkheden die we anders niet krijgen: we mogen namelijk eens buiten de lijntjes kleuren.”

 

En wat vonden de kinderen van het bezoek aan het VTI?
‘Super de super leuk fantastisch van hier tot de maan en terug!’

Oké, we hebben er een paar MyMachine fans bij 🙂 Dank je VTI Tielt voor de warme ontvangst!!