Speel de MyMachine game ‘Robbe op Avontuur’

Vijf Howest studenten van de Bacheloropleiding Digital Arts & Entertainment gingen in september op bezoek in basisschool ‘Ten Bunderen’ uit Moorslede, een school voor kinderen met autisme. Onder begeleiding van de studenten lieten de kinderen hun fantasie de vrije loop en bedachten  elk hun eigen bijzondere droommachine. Vervolgens begon de opdracht voor de hogeschoolstudenten: een game ontwikkelen, speciaal voor deze kinderen, waarin elke droommachine tot leven komt. Het resultaat is de game ‘Robbe op Avontuur’.

Eind december kwamen de lagere school kinderen voor het eerst naar The Level in Kortrijk om het eerste ontwerp van hun eigen game te testen en te evalueren. Met trappelende benen liepen de kinderen bij aankomst onmiddellijk naar de computers die voor hen klaarstonden. De koekjes en cola werden volledig genegeerd het eerste uur. Ondertussen waren de digital designers zo mogelijk nóg zenuwachtiger om de reacties van de kinderen te horen op hun spel. Maar geen reden tot paniek, de kids waren het unaniem eens met elkaar: Robbe op Avontuur is een supercool spel.

 

Op 28 januari gebeurde de officiële overdracht in basisschool Ten Bunderen. Alle kinderen hadden hun mooiste kleren aangedaan, zelfs de juffen zagen er feestelijk uit. We zagen heel wat blije kindergezichten toen elk kind zijn eigen versie van ‘Robbe op Avontuur’ overhandigd kreeg. We mogen spreken van een bijzonder geslaagde samenwerking tussen MyMachine, Howest Digital Arts & Entertainment en basisschool Ten Bunderen!

Kan je ook niet wachten om het spel te spelen? Geen probleem, dat kan hier op onze website!