Slottentoonstelling ‘MyMachine 1+1=3’ en inhuldiging teletijdmachine

Vraag kinderen welke droommachine ze het liefst willen bouwen en je krijgt niet alleen knotsgekke ideeën zoals een frietkanon maar ook ideeën die niet onmiddellijk met hun eigen leefwereld te maken hebben. Zo willen kinderen bv. een hersteltornado, een machine die je moet inzetten in vernielde regio’s of een speelgoedopplooier, een machine die speelgoed bezorgt aan arme landen.

Als sluitstuk van het 2-jarige Noord-Zuid project organiseert MyMachine een slottentoonstelling in het Provinciaal Noord-Zuid Centrum in Roeselare.

De bezoeker kan er aan de hand van audiovisueel materiaal kennismaken met het volledige innovatietraject van de kindertekening tot de droommachines die de 3 onderwijsniveaus en organisaties in Vlaanderen en Zuid-Afrika samen realiseerden.

Op vrijdag 5 december 2014 werd de tentoonstelling officieel geopend door de West-Vlaamse gedeputeerde voor Noord-Zuidbeleid en door 80 leerlingen van ’t Biekorfje in Aalbeke die er hun teletijdmachine voor het eerst konden bewonderen en ervaren.

De teletijdmachine is een uitvinding van Louis, 10 jaar uit Aalbeke en van zijn Zuid-Afrikaanse leeftijdsgenoot Valentino. Howest en Zuid-Afrikaanse ontwerpstudenten vertaalden het idee naar een knap ontwerp. Tot slot reisde een team van PTI Kortrijk naar Zuid-Afrika om er samen met een lokale technische school de voorbereidingen te treffen voor de bouw van de teletijdmachine om deze uiteindelijk zowel in Kortrijk als in Zuid-Afrika echt te realiseren.

De tentoonstelling loopt van 5 december 2014 tem 28 februari 2015 en is vrij toegankelijk voor het brede publiek, dagelijks van 9-17u.