MyMachine Vlaanderen: ontwerpers stellen eerste concepten voor

We gaan even terug in de tijd: een maand geleden gingen de studenten Industrieel Productontwerpen van Howest naar lagere scholen uit heel Vlaanderen om het creatiefste in de kinderen naar boven te halen. Het resultaat was niet mis: 24 sublieme ideeën voor allerhande (soms absurde) droommachines. Een machine die de geluiden van je huisdier kan vertalen naar mensentaal, een ziektenopzuiger, de ‘supertwaletpotdelux’: allemaal kinderideeën die de ontwerpers nu met veel goesting aan het uitwerken zijn.

Op 27 november presenteerden de Howest studenten in The Studio’s een eerste vertaling van de 24 droommachines voor een jury van experten. Ook de TSO-scholen en TSO – leerlingen die later de machines effectief zullen bouwen waren van de partij.

The Studio’s werd in een mum van tijd omgebouwd tot MyMachine landschap, met tot de verbeelding sprekende maquettes en posters. We stonden versteld van het werk dat de studenten hebben verzet op amper één maand tijd. Dat belooft voor het vervolg!