400 jonge uitvinders in heel Vlaanderen bedenken ingenieuze droommachines

Tussen 22 en 24 oktober bedachten en tekenden meer dan 400 kinderen uit 24 lagere schoolklassen, verspreid over Vlaanderen hun favoriete droommachine. Ze werden hierbij geholpen door 2de jaarsstudenten van de Howest Bacheloropleiding Industrieel productontwerpen. Sommigen werden ook vergezeld door de leerlingen van de technische secundaire school waarmee ze straks gaan samenwerken.

Na de herfstvakantie gaan de ontwerpstudenten één van de TOP 3 droommachines van elke klas verder uitwerken. Straks komen niet alleen reële maar ook virtuele droommachines tot leven, dankzij een studententeam van de Howest bacheloropleiding Digital Arts & Entertainment. Zij ontwerpen de derde MyMachine 3D-computergame.

Ben je ook benieuwd welke uitdaging de studenten te wachten staat? Binnenkort kan je terecht in het atelier van deze website om het ontwerpproces van elke droommachine te volgen.
De aanwezige pers bezorgt je nu al een terugblik op deze inspirerende momenten en geeft al enkele originele ideeën prijs:

Ring TV (Vlaams-Brabant) : Leeuwse jongeren maken droommachine

Focus-WTV (West-Vlaanderen): Jonge uitvindertjes bedenken nieuwe machines

TV Oost (Oost-Vlaanderen): Schoolkinderen ontwerpen droommachine

foto krantenartikel