De eerste MyMachine teletijdmachine is bijna een feit!

De Zuid-Afrikaanse uitvinder, Valentino, 10  jaar, wilde een bijzondere teletijdmachine. Een machine waarmee hij overal naartoe kan reizen maar bovenal terug kan keren in de tijd om iedereen terug te zien.

Vier maanden lang werkten Howest ontwerpstudenten Lies Seys en Jirko Van Lierde in het kader van het project ‘MyMachine 1+1=3’ samen met  Zuid-Afrikaanse ontwerpstudenten en een lokale technische school om deze droom te vertalen naar een realiseerbare machine. Ze kregen hierbij versterking van een team van PTI Kortrijk dat op werkbezoek kwam naar Zuid-Afrika.

De ontwerpstudenten hebben ervaren dat het werken in een andere context zeker niet vanzelfsprekend is en met de nodige hindernissen gepaard gaat, maar dat het bovenal een leerrijke ervaring was. Mede dankzij hun doorzettingsvermogen en enthousiasme kan MyMachine trots zijn dat ook het tweede avontuur in Zuid-Afrika succesvol was. Op dit moment komt de teletijdmachine tot leven in de ateliers van een technische school in Atlantis, Zuid-Afrika.