Slovenië start MyMachine!

20140326 MM_Slovenia_1MyMachine zet zijn internationale opmars verder en is trots om aan te kondigen dat een samenwerkingsovereenkomst werd afgesloten met het Jožef Stefan Institute in Ljubljana, Slovenië. Vanaf het schooljaar/academisch jaar 2014-2015 zullen in Slovenië drie opeenvolgende MyMachine-cycli worden georganiseerd. Kinderen, lagere scholen, technisch secundaire scholen en het Jožef Stefan Instituut zullen de volgende drie schooljaren de meest fantastische machines bedenken en realiseren. De samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend in de gebouwen van de Koning Boudewijnstichting in Brussel.

Het Jožef Stefan Instituut is het leidende wetenschappelijk instituut in Slovenië, en telt meer dan 930 onderzoekers die actief zijn in natuurwetenschappen, humane wetenschappen en ingenieurfaculteiten. Het instituut biedt onderzoek en opleiding aan inzake productie- en controletechnologieën, ICT, kennistechnologie, biotechnologie, nieuwe materialen, mileutechnologie, nanotechnologie en nucleaire wetenschappen.

Een gemengde Vlaams-Sloveense stuurgroep is opgericht die de uitrol van MyMachine in Slovinië zal begeleiden. MyMachine werd door het Jožef Stefan Instituut als gastspreker uitgenodigd op de OCWC conference die op 23-25 april 2014 doorgaat in Ljubljana. De OCW Consortium conferentie is het jaarlijkse opportuniteit voor onderzoekers, professionelen, beleidsmakers en docenten die samenwerken rond het concept van ‘open éducation’.