MyMachine trekt naar Zuid-Afrika – jaar 2

MyMachine gaat voor het tweede jaar op rij in Zuid-Afrika aan de slag. Deze week is de aftrap gegeven van een boeiend avontuur dat Vlaamse en Zuid-Afrikaanse lagere, secundaire en hogere scholen laat samenwerken rond droommachines. Twee Belgische studenten Howest Jirko Van Lierde en Lies Seys verkenden samen met Howest opleidingscoördinator Ronald Bastiaens de Westkaap van Zuid-Afrika en ontmoetten er de West Coast Community Foundation en CPUT.

Maandag 24 februari was de grote dag aangebroken voor de kinderen van de Berzelia Primary School. Het MyMachine team was sterk onder de indruk van de grafische talenten van de leerlingen en hun hartverwarmende inspiratie. Op het einde van de dag had elk kind zijn of haar uitvinding én getekend én voorgesteld aan de andere kinderen. Twaalf uitvindingen werden door de kinderen geselecteerd om te worden meegenomen naar de volgende fase. Het was (en wij citeren een van de deelnemers) “a nice experience, something to never forget.” Dat horen wij het graag.

Bekijk het filmpje over de MyMachine uitvindingsdag in Zuid-Afrika!