MyMachine presenteert op STEM-event Vlaamse regering

Tegen 2020 wil Vlaanderen op vlak van innovatie en duurzaamheid bij de 5 beste regio’s van Europa behoren. Om deze doelstelling te bereiken is het belangrijk om in te zetten op onze kennis en talenten. Vlaanderen excelleert in het domein van Wetenschap en Techniek (Science, Technology, Engineering, Mathematics), maar kampt met een tekort aan afgestudeerden in exact wetenschappelijke en technische richtingen.

StemOm deze tekorten weg te werken investeert de Vlaamse regering dan ook in het verder ontwikkelen van passie voor STEM met het STEM-actieplan 2012-2020. Tijdens het STEM-event van 18 februari 2014 kregen professionals de kans om te ervaren hoe dit plan concreet wordt uitgevoerd. Het initiatief had de steun van het Vlaamse parlement. Gastsprekers waren ondermeer één van de STEM-ambassadeurs, Peter Hinssen, maar ook vier Vlaamse ministers toonden hun STEM-talenten. Twee Vlaamse STEM-actieprimeurs werden voorgesteld.

MyMachine was een van de voorbeelden hoe passie voor STEM in het onderwijs praktisch aan bod komt. Het verhaal van de Spocker en vele andere machines werd plenair voorgesteld. Nadien werden deelnemers aan het event uitgenodigd om hun droommachine te bedenken. De droommachine van minister-president Kris Peeters blijkt … het 65ste stripalbum van Jommeke te zijn: de Grasmobiel.