MyMachine slaat brug tussen West-Vlaanderen en West-Kaap, Zuid-Afrika

Op 31 januari 2014 werd het startschot gegeven voor een nieuw MyMachine Noord-Zuid avontuur. Een 80-tal leerlingen van de 2de graad van de Vrije Basisschool ’t Biekorfje uit Aalbeke (Kortrijk) maakten kennis met Zuid-Afrika door zelf uitgewerkte presentaties rond thema’s zoals wonen, klimaat, …

Daarna mochten ze de werden ze de meest toffe en bruikbare machines voor hun leeftijdsgenoten in Zuid-Afrika bedenken en te tekenen. Dit resulteerde in enkele opmerkelijke uitvindingen: ‘De sneeuwmaakmachine’ waardoor kinderen in Zuid-Afrika wat afkoeling krijgen tijdens de warme maanden én bovendien ook eens echte sneeuwpret kunnen ervaren. ‘De vredesmachine’ is geïnspireerd op het recente verleden van Nelson Mandela en zorgt ervoor dat er in Zuid-Afrika maar ook in de rest van de wereld vrede is. Dankzij ‘De dierenpraatmachine’ kan je neushoorns en krokodillen verwittigen als er stropers in de buurt zijn, zodat ze tijdig kunnen ontsnappen.

Op de speelplaats werd de ‘MyMachine-babbelbox’ geplaatst waar de leerlingen vragen konden stellen voor hun leeftijdsgenoten in Zuid-Afrika.

Van half februari tot mei 2014 gaan 2 Howest studenten Industrieel Productontwerpen op MyMachine avontuur naar Zuid-Afrika om deze ideeën en vragen af te toetsen met de ideeën van kinderen uit een Zuid-Afrikaanse lagere school. Vervolgens gaan ze ter plaatse de favoriete droommachine van de Zuid-Afrikaanse kids ontwerpen. In april krijgen ze versterking van een team vol technisch talent uit het Provinciaal Instituut in Kortrijk die er samen met een lokale technische school de droommachine zal bouwen.