Leerlingen OLVO Heist verwelkomen hun recyclagerobot dankzij project ‘MyMachine 1+1=3’

6 juni 2013 was een hoogdag voor alle 259 leerlingen van OLVO Heist. Ze verwelkomden Scrappy, de recyclagerobot op school met open armen. Deze droommachine kwam tot leven dankzij een grens-overschrijdende samenwerking tussen de 3 onderwijsniveaus en organisaties in Vlaanderen en Zuid-Afrika.

Eind november 2012 kon het MyMachine team, na een intens werkproces ter plaatse, een eerste recyclagerobot voorstellen aan 1000 lagere schoolkinderen in Zuid-Afrika. Daarna nam een sterk team uit VTI Zeebrugge dit project ter harte en realiseerde een eigen unieke versie voor – en in samenwerking met – de leerlingen uit Heist. De inhuldiging van Scrappy in Heist ging gepaard met feestgedruis en kon op heel wat enthousiasme rekenenen:

Reacties leerlingen OLVO Heist:
“We mochten zelf kiezen welke naam we onze recyclagerobot wilden geven maar we vonden de naam van de Zuid-Afrikaanse robot heel leuk en daarom hebben we ervoor gekozen om zijn broertje hier ook de naam ‘Scrappy’ te geven. Heel leuk om te weten dat Scrappy, de recyclagerobot aan beide kanten van de wereld leeft met een volle buik vol afval!”

“We zijn heel tevreden met onze eigen recyclagerobot waarmee we 3 soorten afval kunnen sorteren: papier, pmd en rest. De machine doet ons ook echt nadenken over welk afval in de juiste opening hoort. Bovendien houdt het robothoofd je goed in de gaten en ziet hij als je verkeerd zou sorteren.”

Reactie leerling VTI Zeebrugge:
“We hebben er weken aan gewerkt maar ook heel wat bijgeleerd. Een droommachine bouwen is ook eens iets anders dan de andere opdrachten. Het geeft veel voldoening dat de machine een vaste plaats krijgt op de speelplaats en echt zal worden gebruikt. En we zijn natuurlijk ook trots op ons eindresultaat!”