Leerlingen lager en TSO lassen samen droomrobot

“Toen we aankwamen in VTI Zeebrugge kregen we elk een persoonlijke begeleider uit het vierde jaar Lassen en mochten we zelf stukken aan elkaar lassen. Supercool! 

Toen leerden we het robothoofd op de computer ontworpen. Daarna gaven we Scrappy een buik van patchwork. Elke kleur stond voor een afvalsoort (papier, PMD en rest) zo maakten we de rode draad van het recycleren.”

Begin mei 2013 werden de leerlingen uit Heist uitgenodigd in VTI Zeebrugge om de evolutie van hun recyclagerobot op te volgen en zelf mee te bouwen. Zo werd de MyMachine-gedachte van ‘samen een droommachine maken’ werkelijkheid!

In juni verhuist het hele bouwpakket naar zijn eindbestemming, de lagere school, om daar tot leven te komen. Via de lokale partnerorganisatie in Zuid-Afrika kunnen de leerlingen de avonturen van hun recyclagerobot ook delen met hun Zuid-Afrikaanse leeftijdsgenoten.