MyMachine wint Nyrstar Foundation beurs 2012-2013 met nieuw Noord-Zuid initiatief

Nyrstar Foundation beurs 2012-2013 - MyMachineDe Nyrstar Foundation is een stichting opgericht door Nyrstar in 2011. Het ondersteunt en beloont creatieve, innovatieve en baanbrekende initiatieven die de omstandigheden in ontwikkelingslanden verbeteren met betrekking tot gezondheid, milieu, onderwijs of maatschappelijk welzijn. Het thema 2012-2013 is ‘onderwijs’.

Nyrstar Foundation bekroont het Noord-Zuid initiatief ‘MyMachine 1+1=3’ met een geldprijs van 25.000 euro en een jaar coaching. Op 24 april werd de prijs overhandigd in het Diamant Conference Center in Brussel.

MyMachine 1+1=3 

Met de kinderlijke fantasie als vertrekbasis, wil MyMachine via het project ‘MyMachine 1+1=3’ haar unieke methodologie inzetten om ook creativiteit en ondernemerschap in onderwijs in ontwikkelingslanden te stimuleren. Dit project beoogt een grensoverschrijdende samenwerking tussen scholen en organisaties in Vlaanderen en in ontwikkelingslanden. Tijdens het huidige pilootjaar is het partnerland Zuid-Afrika.

Door het MyMachine-concept simultaan in verschillende internationale regio’s te laten lopen wil MyMachine niet alleen een innovatieve en creatieve oplossing aanreiken voor vele uitdagingen in het onderwijs wereldwijd maar ook wijzen op het belang van de grensoverschrijdende uitwisseling van ideeën, ervaringen en processen. MyMachine wil zowel kinderen en studenten als organisaties wereldwijd samenbrengen om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Dromen en ondernemen, creativiteit en kruisbestuiving – daar gaat het om!