Howest student ontwerpt eerste MyMachine bouwpakket voor kids

Als laatstejaarsstudent Industrieel Productontwerpen trok Simon Vermeir samen met het MyMachine in het najaar 2012 naar Zuid-Afrika voor zijn stage en eindwerk. Zijn opdracht bestond eruit om de favoriete droommachine van de kinderen, de recyclagerobot, te vertalen naar een slim product: een MyMachine bouwpakket/spel.

De grootste uitdaging was het ontwerp voldoende af te stemmen op de doelgroep: kids vanaf 7 jaar.

Het product kwam tot stand tijdens een intens proces van co-creatie met de kinderen, zowel in Zuid-Afrika als in België. Het ontwerp werd telkens uitvoerig getest en bijgestuurd volgens het MyMachine principe: ‘Kinderen Baas’!

Het eindresultaat mag er zijn: Een bouwpakket met bijhorende verpakking, handleiding en stickervel.

Kids kunnen zelfstandig aan de slag met het bouwpakket via de handleiding of kunnen samen bouwen en spelen door gebruik te maken van het spelbord.
Het robotkarakter is geïnspireerd door de kindertekeningen. Aan de hand van een stickervel krijgt de robot een karakter en extra elementen.

Een idee voor de toekomst is dat kinderen via een online platform zelf hun stickers personaliseren naar kleur en vorm en zo hun unieke robotkarakter online kunnen delen met de wereld!