Zuid-Afrikaanse verbeelding: kids kiezen voor recyclage-robot

Dat lang nog niet alles al is uitgevonden, bewezen de leerlingen uit Zuid-Afrika met ideeën zoals de ‘mobiele braaimachine’ om één van de nationale gerechten de ‘braai’, de Zuidafrikaanse variant op de barbecue, overal te verkrijgen en de ‘jokebox’, een machine die moppen van de hele school verzameld die je dan tijdens de speeltijd kan afspelen of de ‘caranator’, een slim voertuig voor kinderen waarvoor geen rijbewijs noodzakelijk is.

Ook de ideeën van de uitvindersklas uit Heist werden voorgesteld, besproken en geselecteerd.
Grote vreugde toen we merkten dat kinderen zowel in Vlaanderen als in Zuid-Afrika oplossingen willen bedenken voor de afvalproblematiek. De Vlaamse ‘recyclage-robot’ en de Zuid-Afrikaanse ‘incinerator’ behoren tot de favoriete droommachines van de betrokken leerlingen in N en Z.

Een sfeerverslag:

http://www.mymachine.be/nieuws/zuid-afrikaanse-verbeelding-kids-kiezen-voor-recyclage-robot