MyMachine opent blik op de wereld met Noord-Zuid initiatief

de wereldmachine - kopieVraag kinderen welke droommachine ze het liefst willen bouwen en je krijgt niet alleen knotsgekke ideeën zoals een frietkanon maar ook ideeën die niet onmiddellijk met hun eigen leefwereld te maken hebben. Zo willen kinderen bv. een hersteltornado, een machine die je moet inzetten in vernielde regio’s of een speelgoedopplooier, een machine die speelgoed bezorgt aan arme landen.

MyMachine start met een nieuw project waarbij ze haar  unieke methodologie zal inzetten om aan ontwikkelingseducatie te doen en tegelijkertijd creativiteit en ondernemerschap in onderwijs in Vlaanderen én in het Zuiden te stimuleren.

Het project kreeg de titel ‘MyMachine 1+1=3’ omdat mondiale en creatief-technische vorming hand in hand gaan en een grensoverschrijdende samenwerking tussen de 3 onderwijsniveaus en organisaties in Vlaanderen en Zuid-Afrika centraal staat.

MyMachine 1+1=3 is mogelijk dankzij de steun van de Vlaamse Overheid via het Departement  Internationaal Vlaanderen, de Provincie West-Vlaanderen en het Global Fund voor Community Foundations.

In Zuid-Afrika werken we samen met de West Coast Community Foundation in Malmesbury en de Cape Peninsula University of Technology in Kaapstad.