Kinderen testen hun droommachines voor het eerst

Het is zover. De leerlingen van het technisch secundair onderwijs zijn erin geslaagd om de kinderdromen te realiseren. Onlangs werden de uitvinders bij hen uitgenodigd om als ware VIP’s hun droommachines voor het eerst te bewonderen én – belangrijker – uit te testen.

Uitvinders, ontwerpers en machinebouwers waren aanwezig op dit feestmoment. Stralende kinderoogjes, trotse blikken en spontane kreetjes van verbazing en bewondering waren het resultaat!

Elke klas presenteerde er ook de originele reclameposter, slogan en logo die ze zelf uitwerkten. Bij sommigen was het MyMachine enthousiasme niet te temperen: ze beeldden zelfs een maf reclamespotje uit. Iedereen was verkocht!

Na de voorstellingsmomenten in heel Vlaanderen vertrokken alle machines richting Kortrijk voor de slottentoonstelling. Begin juli gaan ze naar hun eindbestemming: de lagere school waar ze als ‘idee’ ontstonden.