8 Vlaamse TSO’s brengen droommachines tot leven

nieuwsbrief - kopieDe hogeschoolstudenten (Industrieel Ontwerpen) hebben sinds oktober 2011 een hele weg afgelegd. Ze moesten luisteren naar hun opdrachtgevers (kinderen uit het lager onderwijs) maar tegelijkertijd het ontwerp van de droommachines voldoende afstemmen op hun bouwheer (leerlingen uit het technisch secundair onderwijs). Gelukkig stonden de TSO’s klaar met raad en daad en werd er als een team samengewerkt.

Tot eind mei slaan verschillende opleidingen van 8 Vlaamse TSO’s de handen in elkaar om de verbeelding tot leven te brengen. De leerlingen kijken de technische tekeningen na, brengen verbeteringen aan en zetten al hun skills in om de machine straks te laten werken. Op hun beurt leren ze dat er een heel proces (van idee over concept tot prototyping) aan hun materialisatie-fase vooraf gaat. In de periode maart-april krijgen ze de kleine uitvinders op bezoek.

De TSO’s zijn klaar voor de grote uitdaging: