Van idee tot ontwerp

Uit de TOP 3 droommachines van elke lagere schoolklas werd 1 machine geselecteerd. Na heel wat brainstormen, schetsen, selecteren en opnieuw proberen… krijgen de eerste concepten nu stilaan vorm.

Op 25 november presenteerden de studenten hun gekozen concept aan enkele partners van MyMachine en aan de deelnemende TSO-scholen. Dit gebeurde door middel van speeddating: op 8 eilandjes stonden de eerste maquettes tentoongesteld, elk studententeam had 6 min. de tijd om hun traject uit de doeken te doen en hun verhaal sterk te maken, daarna kregen ze de nodige vragen en feedback op hen afgevuurd.

Met deze bagage op zak kunnen ze zich voorbereiden op het echte werk want op 19 december komen de eregasten, de kinderen, op bezoek om de maquettes van hun droommachines te bekijken én te beoordelen.

Op de foto zie je al een glimp van ‘De rijbabbelaar’ maar ondertussen kan je de werkzaamheden van alle machines zelf opvolgen in het atelier. Bovendien kan je net als alle deelnemers ook feedback geven op hetgeen je ziet.