TEDx Youth Flanders verwelkomt MyMachine

Op zondag 20 november 2011 was het eerste TEDx Youth Flanders event een feit. De datum is geen toeval want in 1989 hebben de Verenigde Naties 20 november uitgeroepen tot ‘Wereld Kinderdag’. Het hele event maakte ook deel uit van TEDx Youthday. The place to be was het Koninklijk Atheneum op de Franklin Rooseveltplaats 11 in Antwerpen.

Een gevarieerd aanbod van sprekers en workshops slaagde erin een 100-tal internationale jongeren te inspireren en te entertainen. De talks en workshops waren in het Nederlands en/of Engels.

MyMachine liet de jongeren kennismaken met het enthousiasme en de talloze uitvindingen en realisaties van de voorbije jaren. Verder reikten we hen tijdens een workshop ook enkele tools en technieken aan om zelf als ontwerper aan de slag te gaan. Het thema ‘Play, Learn, Build & Share’ van dit event was dan ook heel toepasselijk. En belangrijk: ook tieners kunnen ons overdonderen met hun verbeeldingskracht!

Lees het interview met Hannah, 10 jaar oud en uitvindster van ‘De magische pennenzak’.