200 kleine uitvinders bedenken grootse machines

Op 13 en 14 oktober 2011 kropen meer dan 200 kinderen uit 9 lagere schoolklassen, verspreid over Vlaanderen, in de huid van Leonardo da Vinci. Ze bedachten, tekenden en beschreven hun eigen ‘droommachine’. Ze werden hierbij geholpen door studenten van de Howest masteropleiding Industrieel Ontwerpen (3de  jaar). Sommigen werden ook vergezeld door de leerlingen van de technische secundaire school waarmee ze straks gaan samenwerken. De studenten haalden het creatiefste in de kinderen naar boven, waarna de klas de top 3 van mooiste of mafste machines koos. Eén daarvan wordt verder uitgewerkt door de ontwerpstudenten en uiteindelijk gebouwd door leerlingen van het technisch secundair onderwijs.

Straks komen niet alleen reële maar ook virtuele droommachines tot leven, dankzij een studententeam van de bacheloropleiding Digital Arts & Entertainment. Zij ontwerpen de tweede MyMachine 3D-computergame.

Binnenkort kan je via de website het ontwerpproces van elke droommachine te volgen!