De droommachine van astronaut Frank De Winne

Op 29 september 2011 werd MyMachine voorgesteld aan de Belgische astronaut Frank De Winne. Frank toonde meteen grote interesse voor de “Spring-naar-de-maan machine” en loofde de combinatie van creativiteit, verbeelding, engineering en technische skills van de machines.

Frank De Winne ging meteen aan de slag om ook zijn droommachine te tekenen: een “Overal-Drinkbaar-Water-Machine”, zowel op aarde als in de ruimte. Frank verklaarde zijn machine vanuit zijn persoonlijk engagement als Unicef-ambassadeur en zijn ervaring als astronaut. “In de ruimte hebben wij nood aan zuiver water, aan goede hygiëne, want daar leven wij in een zeer kleine omgeving. Dus de link met de noodzaak voor zuiver water aan boord van het ruimtestation en zuiver water in Afrika is snel gemaakt”. En hij daagde meteen alle HOWEST-studenten, kinderen en leerlingen aan de technisch secundaire scholen uit om oplossingen uit te denken voor deze enorme uitdaging. Wordt vervolgd…