Bezoek de MyMachine-stand tijdens de Week van het Ontwerpen

MyMachine – cyclus 3

In oktober 2010 werd het startschot gegeven van de derde cyclus van MyMachine in de provincie West-Vlaanderen. Vanaf dat moment lieten 160 kinderen hun fantasie de vrije loop om hun eigen droommachine te bedenken en te tekenen. Met deze ruwe, dikwijls knotsgekke ideeën gingen Howest studenten van de masteropleiding Industrieel Ontwerpen aan de slag. Zij zetten de favoriete droommachine van elke klas om in knappe ontwerpen. Nieuw is dat ook een studententeam van de Howest bacheloropleiding Digital Arts & Entertainment de wildste kinderideeën omtoverde in een computergame. Ten slotte werkten 8 technische secundaire scholen de laatste maanden hard om deze droommachines effectief te bouwen.

Feestelijke overdrachtmomenten
MyMachine heeft alle 8 droommachines en de eerste MyMachine-game officieel overhandigd aan de kinderen van de lagere school. Zo krijgt de droommachine een nieuw leven bij de jonge uitvinders en is de cirkel (idee -> concept -> product) rond. Op deze bijzonder feestelijke momenten waren zowel de uitvinders, de ontwerpers als de machinebouwers aanwezig maar ook de reporter van MyMachine tv die hiervan een sfeerverslag maakte.

 

Tentoonstelling MyMachine-small dreams, big ideas
Het brede publiek kan de knappe reportage van deze overdrachtmomenten op een originele manier herbeleven op de MyMachine-stand tijdens de Week van het Ontwerpen van  24-27 juni 2010 in de NMBS-loods, Magdalenastraat, 8500 Kortrijk.

Meteen een ideale gelegenheid om creatieve opleidingen, Vlaamse ontwerpers en bedrijven te leren kennen. Tot dan!