Eerste MyMachine computergame op Karrewiet

Op dinsdag 22 februari 2011 kwam een filmploeg van ‘Karrewiet’ langs in het 6e leerjaar van de Vrije Basisschool Sint-Katrien in Lendelede.  Karrewiet was benieuwd naar de uitvinders en  bedenkers van vele machines, ideeën en personages die allemaal figureren in de unieke computergame. Het spel (met als naam ‘The Inventors’) werd uitgewerkt door een duidelijk geïnspireerd studententeam van de Howest bacheloropleiding Digital Arts & Entertaintment. De studenten werden geprikkeld door de onbegrensde ideeën van de kinderen, die op hun beurt ook de onbegrense wereld van het digitaal ontwerpen leerden kennen.

Karrewiet wordt gemaakt op de nieuwsdienst van de VRT. Het geeft het belangrijkste nieuws van de dag, in een duidelijke en frisse taal zonder al te moeilijke woorden. Dit alles op kindermaat, zoals we het graag zien.

Kleine en grote kinderen kunnen de reportage hier opnieuw bekijken.