Kinderen ontwerpen ‘Kusttram van de toekomst’

Misschien is het binnenkort toegestaan om zeepbellen te blazen op een tram of zelfs om al rijdend de ramen van de Kusttram te beschilderen? Of bezoek je straks de badplaatsen langs de Vlaamse kust met een vaar-en vliegmachine op zonne-energie?

Op 10 februari 2011 verwelkomt De Lijn West-Vlaanderen 40 trotse kinderen, uit het eerste leerjaar van de Stedelijke Basisschool Centrum uit Harelbeke, om als deskundigen terzake na te denken over hoe de kusttram er in de toekomst uit moet zien. Daarvoor werkt De Lijn samen met MyMachine.

Studenten van de Howest masteropleiding Industrieel Ontwerpen nemen hen de hele dag op sleeptouw en begeleiden hen bij het bedenken, tekenen en beschrijven van hun ideeën. Op het einde van de dag presenteren de kinderen zélf hun tekeningen en ideeën aan medewerkers van De Lijn.  De keuze voor de Kusttram is niet toevallig. De Kusttram is de langste enkelvoudige tramlijn van de wereld. Het is een icoon aan de Vlaamse kust dat voor een enorme socio-economische welvaart zorgt in de regio.

De Lijn heeft aangekondigd dat de beste ideeën een belangrijke input kunnen voor het bestek voor de nieuwe generatie Kusttrams. Kinder-uitvinders worden zo kinder-ingenieurs. Want wie kan beter ‘de Kusttram van de toekomst’ ontwerpen dan de jeugd zelf.