8 West-Vlaamse TSO’s aan de slag

Kinderdromen realiseren vraagt heel wat enthousiasme, doorzettingsvermogen en een gezonde portie maf verstand. Tot eind mei slaan verschillende opleidingen van 8 TSO’s de handen in elkaar om de meest ingenieuze droommachines te bouwen.

In de periode maart-april brengt de uitvindersklas een bezoek aan de vele ateliers om de evolutie van hun droommachine te bekijken en de leerlingen in actie te zien. Een levendig verslag van dit bezoek volgt later.

Welke uitdaging voor welke technische secundaire school is weggelegd ontdek je hier:

Met ‘de spoorbouwmachine’ van VTI Roeselare kies je straks zelf je traject om naar school te gaan.

VTI Ieper zal ervoor zorgen dat je voortaan met ‘de badboot’ voor anker gaan in de badkamer. Badparels kan afschieten en koers kan zetten naar verre oorden.

Met ‘de lekkere drankenfontein’ van KTA Heule kan iedereen altijd en overal lekkere gekoelde dranken drinken en samen gigantische bellen blazen.

KTA Brugge zal ‘de verwarmingsfiets’ klaarstomen zodat je volgende winter lekker warm en droog naar school kunt fietsen.

Al gehoord van ‘Dikke Rik’? VTI Izegem maakt het beste trainingsvriendje voor wie straks profvoetballer wil worden?

VTI Veurne bouwt ‘de slimme sorteerkleerkast’, die ’s morgens kijkt welk weer het is en jou helpt bij het kiezen van je kledij. De kast gaat op slot, ouders hoeven zich dus niet te bemoeien.

Dankzij VTI Zeebrugge kunnen kinderen straks een reuzensprong wagen met ‘de spring-naar-de-maanmachine’!

VTI Oostende gaat de uitdaging aan om ‘het liefdesdraaibed’, een slim stapelbed waarbij je elke twee uur van plaats verwisselt, op ware grootte te bouwen.