Grote tentoonstelling in voorbereiding

Zou niet leuk zijn als er een machine bestaat die het laat sneeuwen in je kamer, regenen in de keuken, donderen in het toilet en de zon laat schijnen in je klas? En een haarwasmachine die je trakteert op een heerlijke wasbeurt … én dat zonder prikkende ogen achteraf? Of wil je liever een billenkletsmachine om pestkoppen een stevige klets op hun billen te geven?

Alles wat je maar kunt bedenken is (nu) echt. In september bedachten 800 kinderuitvinders slimme machines waarvan 32 de daaropvolgende maanden door Howest studenten industrieel (product)ontwerpen werden uitgewerkt. 16 technische secundaire scholen werkten de laatste maanden hard om een groot aantal van deze droommachines echt te bouwen. En nu is het zover.

Tentoonstelling. Van 24-27 juni 2010 organiseert MyMachine de tentoonstelling ‘MyMachine- Small Dreams, Big Ideas’. Deze tentoonstelling is het sluitstuk van de MyMachine-cyclus 2009-2010 waaraan meer dan 1.200 leerlingen en studenten uit 50 verschillende scholen in de hele provincie West-Vlaanderen deelnamen.

Kinderen baas. Traditiegetrouw krijgen de kinderuitvinders, ontwerpers en machinebouwers de eer om hún tentoonstelling als eersten te bewonderen.Op donderdag 24 juni 2010 organiseren we een MyMachine-dag voor alle deelnemende scholen. Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juni 2010 is de tentoonstelling van 11.00 tot 18.00 uur toegankelijk voor het brede publiek. Toegang is uiteraard gratis.

Boek. Op de tentoonstelling is ook het gloednieuwe MyMachine-boek 2009-2010 verkrijgbaar. U ontdekt er alle 32 droommachines en een selectie van de ingenieuze kinderuitvindingen.

Praktisch. De tentoonstelling gaat door van 24-27 juni 2010 in de NMBS-loods, Magdalenastraat, 8500 Kortrijk.

Week van het Ontwerpen. De tentoonstelling maakt deel uit van de Week van het Ontwerpen. Meteen een ideale gelegenheid om Vlaamse ontwerpers, de opleidingen en bedrijven te leren kennen. Meer info:www.weekvanhetontwerpen.be