MyMachine gaat opnieuw van start en wordt in 2009-2010 vier keer groter

MyMachine gaat opnieuw van start en rolt uit over heel West-Vlaanderen. Meer dan 1.200 kinderen en studenten uit 50 scholen gaan dit schooljaar/academiejaar samen aan de slag om nieuwe droommachines te realiseren. Het initiatief dat de creativiteit in het onderwijs wil aanmoedigen wordt daarmee 4 keer groter dan in de pilootfase vorig jaar.

Op vrijdag 9 oktober kropen 800 leerlingen uit 32 West-Vlaamse lagere scholen in de huid van Leonardo da Vinci om hun droommachine te bedenken en te tekenen. Ze werden hierbij geholpen door studenten industrieel (product)ontwerpen en studenten Lerarenopleiding, beide van Howest. De studenten probeerden het creatiefste in de kinderen naar boven halen, waarna elke klas zijn mooiste of mafste machine koos. Die ideeën zullen de komende weken verder worden uitgewerkt door de ontwerpstudenten.

Zie hier de kinderen en studenten samen aan het werk in Roeselare: