Bezoek de allereerste MyMachine slottentoonstelling

Hoe ziet een spokenverjager er uit? Bestaat er echt een paard dat het gras kan maaien?
Hoe kan je al voetballend ijsjes maken?
Hoe kan je met bloemen praten met dieren?
Hoe ziet de machine er uit waarmee je ’s morgens altijd opgewekt en op tijd uit bed raakt?

Het is zover. In september bedachten 450 kinderuitvinders Slimme en Belangrijke Machines waarvan 23 de daaropvolgende maanden door studenten productontwikkeling werden uitgewerkt. Alle technische secundaire scholen in de regio Kortrijk werkten de laatste maanden hard om deze droommachines echt te bouwen. En nu zijn ze klaar.

Tentoonstelling. Van 25-28 juni organiseert MyMachine een de tentoonstelling “MyMachine – Small Dreams, Big Ideas”. Deze tentoonstelling is het sluitstuk van de pilootfase van MyMachine waaraan meer dan 550 leerlingen en studenten uit 17 verschillende scholen uit de regio deelnamen.

Kinderen eerst. Zoals het hoort – binnen de geest van MyMachine – krijgen de kinderen de eer om de tentoonstelling als eersten te bezichtigen. Op donderdag 25 juni 2009 organiseren we een MyMachine-dag voor alle deelnemende scholen. Op zaterdag 28 en zondag 29 juni 2009 is de tentoonstelling van 11.00 tot 18.00 uur toegankelijk voor het brede publiek. Toegang is uiteraard gratis.

Boek. Op de tentoonstelling kan het 2008-2009 MyMachine Boek worden verkregen met een voorstelling van alle 23 machines en een selectie van enkele van de tekeningen met Knappe Machines.

Praktisch. De tentoonstelling gaat door van 25-28 juni 2009 in de NMBS-loods, Magdalenastraat, 8500 Kortrijk.

De tentoonstelling maakt deel uit van de Week van het Ontwerpen. Meteen een ideale gelegenheid om Vlaamse ontwerpers aan het werk te zien. Tot dan!