Studenten Productontwerpen presenteren hun concepten aan 400 kritische kinderen

Studenten van de hogeschool Howest in Kortrijk hebben op 18 december 2008 de ontwerpen voorgesteld van 23 droommachines bedacht door kinderen. De inspiratie voor hun ontwerpen haalden de studenten uit 450 tekeningen van droommachines die evenveel kinderen in september en oktober hebben gemaakt. De hogeschoolstudenten zetten de voorbije weken de 23 schetsen om in uitvoerbare ontwerpen. Voorbeelden zijn: een machine om ijsjes te maken, maar dan op een speciale manier. Of een zandkastelenbouwer, een antispookmachine, een wekkerbed, een frietkanon, een kleermakersmachine, een handafwasmachine, een T-shirtbedrukmachine en een ecologische robot. Hoe meer je opruimt, hoe liever hij het heeft.

De kinderen konden de ontwerpen goed- of afkeuren en hadden daarvoor elk drie ‘MyMachine OK’-stickers gekregen. Het tellen van de stemmen gebeurde door de Geheimzinnige MyMachine Stemmachine. Door een vooralsnog niet opgehelderde reden kregen alle ontwerpen precies evenveel stemmen zodat alle ontwerpen doorgaan naar de volgende ronde. Opluchting bij de studenten…

Eind december 2008 worden de technische tekeningen van de 23 ontwerpen overgemaakt aan de technische scholen van de regio Kortrijk. Daar zullen ze vanaf januari 2009 echt worden gerealiseerd. In mei 2009 volgt een grote tentoonstelling voor de kinderen, leerlingen, studenten en hun ouders, de deelnemende bedrijven en iedereen die creativiteit een warm hart toedraagt.

Ook aanwezig waren Radio en TV MyMachine. Een geluids- en beeldverslag van de Coolball (de machine die al voetballend ijsjes maakt) kan je hieronder zien.